Frankrijk/Italië 1957. Misdaad van René Clair. Met o.a. Pierre Brasseur, Georges Brassens, Henri Vidal, Dany Carrel en Raymond Bussières.

VPRO Cinema

Een goedhartige nietsnut brengt een voortvluchtige gangster onder bij een bevriende bohémien, maar kan niet nalaten over zijn heldendaad op te scheppen, zodat de dochter van een caféhouder op de vreemdeling verliefd wordt. Als deze het meisje wil overhalen tot diefstal voor geld om te vluchten, doodt de nietsnut degene die hij had willen redden. Deze volkse tragi- komedie mist de elegantie en humor van Clairs vroegere werk, maar tilt door de treffende spelregie de overtuiging boven het al te simpele scenario uit. Brassens is voortreffelijk in het enige filmoptreden van zijn loopbaan. Scenario van regisseur Clair en Jean Aurel naar motieven van de roman La Grande Ceinture van René Fallet. Camerawerk van Robert Le Febvre.

credits

Regie:
René Clair
Cast:
Pierre Brasseur, Georges Brassens, Henri Vidal, Dany Carrel, Raymond Bussières, Annette Poivre, Gérard Buhr, Paul Faivre, Alice Tissot
Scenario:
René Clair, Jean Aurel
Productie:
André Daven
Camera:
Robert Lefebvre
Muziek:
Georges Brassens
Montage:
Louisette Hautecoeur, Arlette Lalande
Jaar:
1957
Alt. titels:
Gates of Paris, Gates Of Paris, Die Mausefalle
Genres:
Misdaad, Komedie, Thriller
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Porte des lilas (1957) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken