Canada 1990. Oorlogsfilm van Eli Cohen. Met o.a. R.H. Thompson, Saul Rubinek, Marlee Shapiro, Arthur Grosser en Jay Aitchess.

VPRO Cinema

Twee overlevenden van de holocaust ontmoeten elkaar weer in 1948 in Montreal. Hersh (Rubinek) en Chaim (Thomson) waren jeugdvrienden. De eerste werd in zijn geloof gesterkt door de verschrikkelijke oorlogsbelevenissen, de ander distantiëerde zich juist daardoor van zijn geloof. Een tour de force van twee acteurs, die door het uitbeelden van uiteenlopende emoties van dit lange gesprek een boeiende belevenis maken, zelfs met veel relativerende humor. Scenarist David Brandes baseerde zich op het toneelstuk van Joseph Telushkin, die zich op zijn beurt liet inspireren door de autobiografische novelle My Quarrel With Hersh Rasseyner van Chaim Grade. Een indringende kijk op leven, dood, geloof en persoonlijke verwerking van een verschrikkelijke, en tragische ervaring. Fotografie was in handen van John Berrie, terwijl William Goldstein voor een sobere score zorgde.

credits

Regie:
Eli Cohen
Cast:
R.H. Thompson, Saul Rubinek, Marlee Shapiro, Arthur Grosser, Jay Aitchess, Michael Sinelnikoff, Ellen Cohen, Ari Snyder, Robert Haiat, R. H. Thompson
Muziek:
William Goldstein
Jaar:
1990
Alt. titels:
Quarrel, The
Genres:
Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Psychologisch drama, Holocaust
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

The Quarrel (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken