Verenigde Staten 1968. Thriller van Noel Black. Met o.a. Anthony Perkins, Tuesday Weld, Beverly Garland, John Randolph en Dick O'Neill.

VPRO Cinema

Perkins is een vreemde jongeman, die in een fantasiewereld leeft. Op de fabriek waar hij werkt, ontmoet hij de optimistische middelbare scholiere Weld. Zij twijfelt niet aan zijn bewering dat zijn fabrieksbaantje een dekmantel is voor zijn activiteiten als CIA-agent. Hij wordt ontslagen en slaat helemaal door. Samen met Weld bedenkt hij een plannetje om de fabriek te saboteren. Maar dit leidt geheel onverwacht tot moord. Merkwaardige zwarte komedie, met Perkins in zijn beste rol sinds PSYCHO, terwijl ook Weld bijzonder sympathiek overkomt in een allesbehalve lieve rol. Het schitterende scenario is van de hand van Lorenzo Semple Jr., die zijn inspiratie haalde uit de roman She Let Him Continue van Stephen Geller, een geslaagde cocktail van bizarre humor en grove misdaad. Gefilmd door David Quaid.

credits

Regie:
Noel Black
Cast:
Anthony Perkins, Tuesday Weld, Beverly Garland, John Randolph, Dick O'Neill, Clarice Blackburn, Joseph Bova, Ken Kercheval, Don Fellows
Scenario:
Lorenzo Semple jr
Muziek:
Johnny Mandel
Jaar:
1968
Alt. titels:
Der Engel mit der Mèrderhand
Genres:
Thriller, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Pretty Poison (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken