Verenigde Staten 1984. Komedie van Herbert Ross. Met o.a. Goldie Hawn, Chris Sarandon, Richard Romanus, Andre Gregory en Gail Strickland.

VPRO Cinema

Toevalligerwijs verijdelt Hawn een aanslag op de emir van Othar (Romanus), die naar Amerika was gekomen voor een officieel bezoek. Door haar spontane en naïeve reactie staat ze plotseling in het middelpunt van de belangstelling. Er wordt haar een baan aangeboden, maar de emir, sterk onder de indruk van haar verschijning, wil haar wel aan zijn harem toevoegen. Flauwe komedie waarbij zelfs Hawn het moeilijk heeft om tot het einde overeind te blijven. Het operette-gegeven kan onmogelijk nog een modern publiek aanspreken. Buck Henry baseerde zijn scenario op een verhaal van Charles Shyer, Nancy Meyers en Harvey Miller, maar het mist de punch-lines die we van Henry gewend zijn. William A. Fraker vertaalde het in beelden en Basil Poledouris schreef er een leuke score bij.

credits

Regie:
Herbert Ross
Cast:
Goldie Hawn, Chris Sarandon, Richard Romanus, Andre Gregory, Gail Strickland, Cliff De Young, Keith Szarabajka, James Staley, Kenneth McMillan, Ed Begley jr
Scenario:
Buck Henry, Charles Shyer, Harvey Miller, Nancy Meyers
Productie:
Anthea Sylbert
Camera:
William A. Fraker
Muziek:
Basil Poledouris
Montage:
Paul Hirsch
Jaar:
1984
Alt. titels:
Alles tanzt nach meiner Pfeife
Genres:
Komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Protocol (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken