Italië/Duitsland/Verenigde Staten 1991. Avonturenfilm van Duccio Tessari. Met o.a. Rutger Hauer, Carol Alt, Omar Sharif, Kabir Bedi en Elliott Gould.

VPRO Cinema

Carol Alt speelt Christine Sanders, een Amerikaanse met een zoontje van twaalf. Ze is gescheiden van haar man Zair, een rijke Arabier (Bedi). Op een dag wordt haar zoon ontvoerd door Zair, die het kind naar zijn grootvader, de Emir (Sharif), brengt. De jongen is een prins van geboorte en de traditie wil dat hij door zijn familie wordt opgevoed. Christine roept de hulp in van een huurling (een goede rol van Hauer) om haar zoon terug te krijgen. Hauer neemt een paar huurlingen-vriendjes mee op zijn missie. Veel vechten en vluchten, maar toch gaat er iets moois bloeien tussen Alt en Hauer. Spectaculaire locaties en grandioos goed geproduceerd. Het scenario is van Adriano Balzoni. Er werd ook een videoversie van 127m geproduceerd, die men ook op het kleine scherm tegenkomt.

credits

Regie:
Duccio Tessari
Cast:
Rutger Hauer, Carol Alt, Omar Sharif, Kabir Bedi, Elliott Gould, David Flosi, Larry Dolgin, Ahmed Marey, Peter Sands, Stewart Jan Bick, Dilum Nanaiakkara
Scenario:
Adriano Balzoni
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1991
Alt. titels:
Principe del deserto, Il
Genres:
Avonturenfilm, Romantiek
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Romantisch drama
Landen:
Italië, Duitsland, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Il Principe del deserto (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken