Verenigde Staten 1989. Horror van Dwight H. Little. Met o.a. Robert Englund, Jill Schoelen, Alex Hyde-Ehite, Bill Nighy en Stephanie Lawrence.

VPRO Cinema

Deze buitengewoon saaie film, ge[KA3]inspireerd op het beroemde verhaal van Gaston Laroux, is een cynische exploitatie- film met Englund (NIGHT MARE ON ELM STREET) in de hoofdrol en is gesitueerd in Londen inplaats van Parijs. De `Phantom` lijkt meer op een soort Jack the Ripper, dan op een misvormde naar liefde hunkerende psychopaat. De onthoofdingen, steek- en wurgpartijen zijn zonder spanning, waardoor de [KL]Freddy Krueger[KLE]-fans (waarschijnlijk de enigen die in de film geïnteresseerd zijn) bitter teleurgesteld zullen worden. Schoelen is mooi, maar leeg. De film heeft niets te maken met de gelijknamige musical van Andrew LLoyd Webber, die vrijwel tegelijk in première ging of de klassieke zwijgende film uit 1925.

credits

Regie:
Dwight H. Little
Cast:
Robert Englund, Jill Schoelen, Alex Hyde-Ehite, Bill Nighy, Stephanie Lawrence, Terence Harvey, Nathan Lewis, Molly Shannon, Emma Rawson
Muziek:
Misha Segal
Jaar:
1989
Alt. titels:
Phantom Of The Opera, The
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Stalk 'n slash-horror
Landen:
Verenigde Staten