Verenigde Staten 1978. Horror van Joe Dante. Met o.a. Bradford Dillman, Heather Menzies, Kevin McCarthy, Keenan Wynn en Dick Miller.

VPRO Cinema

Twee geleerden onderzoeken de verdwijning van enkele kampeerders in Florida. Het onfortuinlijke paar blijkt verdronken te zijn in een openlucht zwembad. De onderzoekers laten het bad leeglopen, zonder te weten dat het gevuld is met duizenden bloeddorstige piranha's, gekweekt om in de Noordvietnamese wateren uitgezet te worden. De school piranha's verspreidt zich razendsnel over Florida en zaait paniek in de vele vakantieoorden. Zeer amusante variant op JAWS, met vele knipoogjes naar beroemde horror-klassiekers. Ook wordt de 'piranha-mentaliteit' van sommige uitbaters van vakantieverblijven scherp gehekeld. Intelligent scenario van John Sayles, naar een verhaal van Sayles en Richard Robinson. De acteurs zitten goed in hun vel en dat heeft een aanstekelijke uitwerking. Geproduceerd door Roger Corman. Huiveringwekkende camera-stunts van Jamie Anderson en een macabere score van Pino Donaggio. Kreeg een vervolg.

credits

Regie:
Joe Dante
Cast:
Bradford Dillman, Heather Menzies, Kevin McCarthy, Keenan Wynn, Dick Miller, Barbara Steele, Belinda Belaski, Bruce Gordon, Paul Bartel
Scenario:
John Sayles
Productie:
Chako van Leeuwen, Jon Davison
Camera:
Jamie Anderson
Muziek:
Pino Donaggio
Montage:
Mark Goldblatt, Joe Dante
Schrijver:
Sayles
Jaar:
1978
Genres:
Horror, Thriller
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Piranha (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken