Nederland 1985. Thriller van Vivian Pieters. Met o.a. Maayke Bouten, Johan Leysen, Marlous Fluitsma, Erik de Vries en Wim Bary.

VPRO Cinema

Nogal tamme thriller met pittige debutante Bouten als een meisje dat na de mysterieuze dood van haar moeder van politie- inspecteur Leysen verneemt dat haar moeder nooit zwanger is geweest en bijgevolg niet haar echte moeder geweest kan zijn. Bovendien blijken de moordenaars het nu ook op haar te hebben gemunt. Bij uitblijvend resultaat over de zaak gaat ze dan maar zelf op een lang slepend onderzoek uit. De film begint veelbelovend, maar verwatert al snel tot een flauwe wie-is-de- dader met een teleurstellende ontknoping. Technisch is de film af, en Bouten is een aangename ontdekking, maar dat belet niet dat de vonk zelden of niet overslaat. Niet echt slecht, maar gewoon niet goed genoeg. Scenario van regisseuse Pieters en Ton Ruys naar de roman van Catherine Aird Henrietta Who?. Camerawerk van Peter Brugman.

credits

Regie:
Vivian Pieters
Cast:
Maayke Bouten, Johan Leysen, Marlous Fluitsma, Erik de Vries, Wim Bary, Joop Doderer, Yoka Berretty, Lettie Oosthoek, Cas Baas, Sonja Lijnes, Alexandra Blaauw, Bettina Loose, Rijk de Gooyer
Scenario:
Vivian Pieters, Ton Ruys
Productie:
Frans Rasker
Camera:
Peter Brugman
Muziek:
Henny Vrienten, Liesbeth List
Geluid:
Kees Linthorst
Art direction:
Harry Ammerlaan
Montage:
Ton Ruys
Jaar:
1985
Alt. titels:
Prooi, De, The Prey
Genres:
Thriller
Landen:
Nederland

op televisie
0 uitzendingen

De prooi (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken