Verenigde Staten 1974. Horror van Gene Levitt. Met o.a. Skye Aubrey, Jack Cassidy, Jackie Coogan, Broderick Crawford en Peter Haskell.

VPRO Cinema

Studiobaas Lawford kan een bom duiten maken (negen miljoen dollar) als hij het afgedankte backlot verkoopt aan een stel onroerendgoed speculanten. Hij wordt echter aardig van de wijs gebracht als er een paar lijken op het terrein worden gevonden. Er wordt een figuur gesignaleerd wiens gezicht verhuld wordt door een beulskap (Cassidy). De verleiding voor het geld is echter zo groot dat Lawford zijn angst overwint en een met decors opgesmukt afscheidfeest organiseert. Iedereen draagt een legendarisch kostuum uit de 'wardrobe' en trotseert tegen beter weten in de spookachtige belager. Een variant op THE PHANTOM OF THE OPERA - hoewel een genreliefhebber daar kritiek op zal hebben, maar algauw voor het overlekkere horrorvoer door de knieën gaat. Gewone kijkers zien een aardige griezel-thriller over het scherm trekken. Het scenario is van George Schenk en Robert Thom. Achter de camera stond Gene Polito.

credits

Regie:
Gene Levitt
Cast:
Skye Aubrey, Jack Cassidy, Jackie Coogan, Broderick Crawford, Peter Haskell, John Ireland, Peter Lawford, Kent Taylor, Corinne Calvet, Bill Williams, Regis Toomey
Scenario:
George Schenk, Robert Thom
Productie:
Gene Levitt
Camera:
Gene Polito
Muziek:
Leonard Rosenman
Geluid:
Hal Watkins, Jerry Jost
Montage:
Henry Batista
Jaar:
1974
Alt. titels:
Phantom of Hollywood, The, Das Phantom von Hollywood
Genres:
Horror, Thriller
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Phantom of Hollywood (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken