Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Rick King. Met o.a. Corey Haim, Patricia Arquette, Christopher Collet, J.C. Quinn en Julius Harris.

VPRO Cinema

In de nabije toekomst heerst er in L.A. grote werkloosheid (de bewoners gaan naar Mexico om illegale arbeid te verrichten) en de stad gaat gebukt onder een zware economische recessie (buitenlandse valuta is meer waard dan de dollar). Temidden van deze ellende wordt de stad geterroriseerd door agressieve jeugdbendes, w.o. de snel rolschaatsende Rollerboys, die zich bezighouden met drugshandel en misdaad. Pizza-bezorger Haim zonder ouders, heeft een broertje van dertien waarvoor hij zorgt, en wordt gevraagd om zich aan te sluiten bij de Rollerboys. Hij weigert en penetreert later als undercover agent, daartoe overgehaald door politieman Quinn. Haim ontmoet daar de aantrekkelijke Arquette, die ook voor de wet werkt. Een actievolle tienerfilm, met goed spel van de twee hoofdrollen, veel aardige stunts van Dan Bradley en goede speciale effecten van Marty Bressin, naar een script van W. Peter Iliff. De ondersteunende muziek is effectief. Camerawerk van Phedon Papamichael.

credits

Regie:
Rick King
Cast:
Corey Haim, Patricia Arquette, Christopher Collet, J.C. Quinn, Julius Harris, Devin Clark, Mark Pellegrino, Morgan Weisser
Camera:
Phedon Papamichael
Muziek:
Stacy Widelitz
Jaar:
1991
Genres:
Familiefilm, Sciencefiction, Actiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Jeugdfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Prayer of the Rollerboys (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken