Verenigde Staten 1985. Komedie van John Huston. Met o.a. Jack Nicholson, Kathleen Turner, Anjelica Huston, Robert Loggia en Michael Lombard.

VPRO Cinema

De niet zo bijster slimme Nicholson heeft zich ingetrouwd in de machtige maffia-clan Prizzi, maar zijn huwelijk met Huston is op de klippen gelopen. Als hij verliefd wordt op accountant-vamp Turner, heeft hij niet direct door dat hij te maken heeft met een ijskoude killer, die de Prizzi`s op hem hebben afgestuurd. Nu moet hij de eer van een Prizzi redden - dat is niet zo eenvoudig! Een heerlijke zwarte komedie waarin Huston zonder enige eerbied (en waarom ook niet) een schitterende karikatuur van de Newyorkse maffia heeft neergezet en zonder schaamte stijlbeelden heeft gepikt van Coppola. De hoofdrollen en regie zijn uitmuntend. Richard Condon bewerkte met Janet Roach zijn eigen boek. Prachtige fotografie van Andrzej Bartkowiak.

credits

Regie:
John Huston
Cast:
Jack Nicholson, Kathleen Turner, Anjelica Huston, Robert Loggia, Michael Lombard, Lawrence Tierney, Joseph Ruskin, John Randolph, William Hickey, Lee Richardson
Scenario:
Janet Roach, Richard Condon
Productie:
John Foreman
Camera:
Andrzej Bartkowiak
Muziek:
Alex North
Montage:
Kaja Fehr, Rudi Fehr
Jaar:
1985
Alt. titels:
Die Ehre der Prizzis
Genres:
Komedie, Misdaad, Drama, Thriller, Romantiek
Trefwoorden:
Gangsterfilm, Zwarte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Prizzi's Honor (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken