Verenigde Staten 1982. Thriller van Larry Cohen. Met o.a. David Carradine, Michael Moriarty, Richard Roundtree, Candy Clark en John Capodice.

VPRO Cinema

Q is de afkorting van Quetzlcoatl, een gigantisch vliegende prehistorische slang (uit de films van 1950-60) waarin een antieke Azteken-godin huist. Q nestelt zich in het centrum van het hedendaagse New York boven op het vermaarde Chrysler Building en wordt door een Aztekentovenaar met vreemde rituelen gemanipuleerd om mensen die op vlakke daken een zonnebad nemen, aan te vallen en te onthoofden. Maffe gangster en geboren verliezer Moriarty (in een uitbundige, maar goede rol) komt achter de schuilplaats van het monster en probeert munt te slaan uit zijn kennis, maar inspecteur van politie Carradine lost de zaak gewoon op middels een klassiek politie-onderzoek. Best origineel, met veel zwarte humor, maar door gebrek aan middelen zoals wel vaker bij Cohen, ook vol akelige clichés en gaat ten slotte de mist in. Prima muziek van Robert O. Radgland met het London Symphony Orchestra. Ook bekend als THE WINGED SERPENT, BIRD OVER NEW YORK en AMERICAN MONSTER.

credits

Regie:
Larry Cohen
Cast:
David Carradine, Michael Moriarty, Richard Roundtree, Candy Clark, John Capodice, James Dixon, Malachy McCourt, Anthony Page
Muziek:
London Symphony Orchestra, Robert O. Radgland, Robert O. Ragland
Jaar:
1982
Alt. titels:
Winged Serpent, The, Bird over New York, Ungeheuer von New York, Das, The Winged Serpent
Genres:
Thriller, Horror, Sciencefiction, Fantasy
Trefwoorden:
Monsterfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Q (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken