Verenigde Staten 1989. Thriller van Michael Crichton. Met o.a. Burt Reynolds, Theresa Russell, Ned Beatty, Kay Lenz en Ted McGinley.

VPRO Cinema

De geschorste politieman Reynolds wordt gearresteerd op verdenking van moord op een collega. De jonge ambitieuze advocate Russell krijgt hem op borgtocht vrij, en samen gaan ze op zoek naar de echte moordenaar, want ze zijn ervan overtuigd dat het hier gaat om een plan dat tot doel heeft Reynolds in diskrediet te brengen. Langdradige, vervelende politiefilm, die bewijst dat Crichton beter kan schrijven dan regisseren. Reynolds is duidelijk vermoeid en Russell zit in de verkeerde film. De personages hebben niets aantrekkelijks. Steve Ransohoff en Bill Phillips schreven het verhaal, dat door Phillips in scriptvorm werd gegoten. De troosteloze beelden zijn van de hand van John A. Alonzo, en Henry Mancini zette ze op muziek.

credits

Regie:
Michael Crichton
Cast:
Burt Reynolds, Theresa Russell, Ned Beatty, Kay Lenz, Ted McGinley, Kenneth Welsh, Ray Baker, Ken James, Michael P. Morgan, Angelo Rizacos
Scenario:
Bill Phillips
Productie:
Martin Ransohoff
Camera:
John A. Alonzo
Muziek:
Henry Mancini
Montage:
Glenn Farr
Jaar:
1989
Genres:
Thriller, Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Cop-story
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Physical Evidence (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken