Italië 1971. Komedie van Nino Manfredi. Met o.a. Nino Manfredi, Lionel Stander, Delia Boccardo, Paola Borboni en Fausto Tozzi.

VPRO Cinema

Benedetto Parisi, een weesje, ontsnapt als tien-jarige op een verondersteld wonderbaarlijke wijze aan de dood. Als volwassene (Manfredi) gaat hij nog steeds gebukt onder deze religieuze belasting, waarvoor zelfs zijn athe[KA3]istische schoonvader Oreste Micheli (Stander) hem geen uitkomst kan bieden als hij weer door een wonder gered lijkt te worden. Een zeker voor Italië opmerkelijke satire tegen de religie, waarvan de doorwerkende fnuikende invloed scherp aan de kaak wordt gesteld, met voldoende andere treffende en komische elementen om de film in evenwicht te houden. Regisseur/hoofdrol en medescenarioschrijver Manfredi werd in Cannes onderscheiden voor zijn veelbelovende eersteling. Het scenario is van Piero De Bernardi, Leonardo Benvenuti en regisseur Manfredi naar diens verhaal. Het camerawerk is van Armando Nannuzzi. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
Nino Manfredi
Cast:
Nino Manfredi, Lionel Stander, Delia Boccardo, Paola Borboni, Fausto Tozzi, Mario Scaccia, Mariangela Melato, Véronique Vendell, Paolo Armeni
Scenario:
Piero De Bernardi
Camera:
Armando Nannuzzi
Muziek:
Nino Manfredi, Gorasini, Maurizio De Angelis, Guido De Angelis
Jaar:
1971
Genres:
Komedie, Fantasy
Trefwoorden:
Tragikomedie, Fantasy, Satire, Religieuze film
Landen:
Italië