Italië 1968. Drama van Bernardo Bertolucci. Met o.a. Pierre Clémenti, Stefania Sandrelli, Tina Aumont, Sergio Tofano en Giulio Cesare Castello.

VPRO Cinema

Een schizofrene toneeldocent is in zijn ene persoonlijkheid een radicaal aanhanger van de theorieën van het 'Theater van de Wreedheid' en in zijn andere gedaante een politiek behoudend en seksueel geremd mens. Door omstandigheden gaan beide facetten steeds meer in elkaar overlopen met dramatische gevolgen. Na de internationaal geprezen, maar in Italië geflopte films en jarenlange inactiviteit lijkt Bertolucci's moderne bewerking van Dostojevski's Dubbelganger typisch een debuut, met alle niet waar gemaakte pretenties vandien en aan plagiaat grenzende hommages aan Godard, met een al even onverwerkt gebruik van Antonin Artauds theorieën en de praktijk van het Living Theatre. Deze falende film is niettemin zeer interessant door de herkenning van alles wat hem hier niet lukte en wat hij in volgende films wèl overtuigend waar maakte.

credits

Regie:
Bernardo Bertolucci
Cast:
Pierre Clémenti, Stefania Sandrelli, Tina Aumont, Sergio Tofano, Giulio Cesare Castello, Antonio Maestri, Mario Venturini, Ninetto Davoli, Salvatore Samperi
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1968
Genres:
Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Politieke film, Psychologisch drama, Experimentele film
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Partner (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken