Italië 1979. Drama van Paolo Taviani en Vittorio Taviani. Met o.a. Michele Placido, Saverio Marconi, Isabella Rossellini, Giulio Brogi en Angela Goodwin.

VPRO Cinema

Een jonge advocaat gaat vanwege een erfeniskwestie naar een Toscaans dorpje. Daar ontmoet hij een antropologe die zich met kindertoneel bezighoudt en zijn artistieke dromen van vroeger weer wekt. Het meisje is al verloofd met een landbouwingenieur die een agrarisch collectief wil stichten. Al hun projecten -ook hun harmonieuze ménage-à-trois lopen stuk op de realiteit. Deze voor de Taviani's ongewone film is optimistischer dan het negatieve einde doet vermoeden. De droom dat het geluk haalbaar is, blijft voor twee van de drie hoofdrollen intact en de leuze uit 1968 'verbeelding aan de macht' krijgt poëtische overtuigingskracht, ondanks de omstandigheden. De rol van Rossellini is niet slechts een hommage aan haar vader Roberto, maar ook een sterk en aandoenlijk debuut als actrice.

credits

Regie:
Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Cast:
Michele Placido, Saverio Marconi, Isabella Rossellini, Giulio Brogi, Angela Goodwin, Remo Remotti, Ermanno Taviani, Miro Guidelli, Giuseppe Rocca
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1979
Alt. titels:
Prato, Il
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Politiek
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Il Prato (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken