Spanje 1976. Drama van Ricardo Franco. Met o.a. José Luis Gomez, Diana Perez de Guzman, Héctor Alterio, Paca Ojea en José Hinojosa.

VPRO Cinema

Tijdens de opkomst van het Volksfront en de machtsovername door Franco gaat een volwassen geworden boerenzoon, de titelfiguur (Gomez), zijn zuster hartstochtelijk beminnen, maar zijn onvermogen om zich te uiten ontlaadt zich in een eerst willekeurige, en dan gerichte reeks van moorden. In 1937 wordt hij ge[KA3]executeerd. Een droog en onnadrukkelijk gefilmd verhaal over onontwikkelde mensen die zich de manipulatie van bovenaf niet bewust zijn en die hun instinctieve verzet niet kunnen beredeneren. Deze film heeft een indringende, hoewel onaangename overtuigingskracht, totdat het geheel wordt bedorven door de weerzinwekkende, niet getruceerde afslachting van een muilezel, het (echte) doden van een hond met een jachtbuks, het nodeloze, maar daadwerkelijke aan brengen messteken in een paard. Zo blijkt de regisseur op zijn manier net zo schuldig te zijn als alles wat hij aanklaagt. Hoofdrol Gomez werd in Cannes voor zijn prestatie onderscheiden met de prijs als Beste Acteur. Het scenario is van Emilio Martinez Lázaro, Elias Querejeta en regisseur Franco naar de roman La familia de Pascual Duarte van Camilo José Cela. Het camerawerk is van Luis Cuadrado. Mono.

credits

Regie:
Ricardo Franco
Cast:
José Luis Gomez, Diana Perez de Guzman, Héctor Alterio, Paca Ojea, José Hinojosa, Maribel Ferrero, Eduardo Calvo, Carmen De Leon, Francisco Casares
Scenario:
Emilio Martinez Lázaro
Camera:
Luis Cuadrado
Muziek:
Luis De Pablo
Schrijver:
Camilo José Cela
Jaar:
1976
Genres:
Drama, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Psycho, Politiek
Landen:
Spanje

op televisie
0 uitzendingen

Pascual Duarte (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken