Verenigde Staten 1937. Komedie van John Ford. Met o.a. Barbara Stanwyck, Preston Foster, Barry Fitzgerald, Una O'Connor en J.M. Kerrigan.

VPRO Cinema

Tijdens de Ierse opstand in Dublin in 1916 heeft Foster de leiding over een regiment dat tegen de Britse overmacht strijdt. Zijn vrouw, Stanwyck, vreest voor zijn leven en dreigt hem te verlaten. Sterke vereenvoudiging van het toneelstuk van Sean O'Casey. Al het cynisme van O'Casey over de koppigheid van de Ierse nationalisten die even dom als moedig waren is verdwenen, om plaats te maken voor de huwelijkscrisis van de hoofdpersonages. Dudley Nichols adapteerde het toneelstuk en Joseph August stond achter de camera. Ford ging niet akkoord met de wijzigingen die achter zijn rug aangebracht werden, terwijl George Nicholls Jr. nieuwe scènes opnam. Hij wilde zijn naam niet langer aan de film verbinden, maar de producenten weigerden, zodat het tot een breuk kwam tussen de regisseur en R.K.O. Enkele van zijn latere films, door Ford zelf geproduceerd, werden echter wel door de maatschappij gedistribueerd.

credits

Regie:
John Ford
Cast:
Barbara Stanwyck, Preston Foster, Barry Fitzgerald, Una O'Connor, J.M. Kerrigan, Eileen Crowe, F.J. McCormick, Denis O'Day, Bonita Granville, Arthur Shields, J. M. Kerrigan
Camera:
Joseph H. August
Muziek:
Roy Webb
Jaar:
1937
Alt. titels:
Plough and the Stars, The
Genres:
Komedie, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Tragikomedie, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Plough and the Stars (1937) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken