Verenigde Staten 1979. Misdaad van Harold Becker. Met o.a. John Savage, James Woods, Franklyn Seales, Ted Danson en Ronny Cox.

VPRO Cinema

Tijdens een patrouille door de straten van L.A. in 1963 zien twee politiemannen (Savage en Danson) een wagen, waarvan de lichten niet branden. Ze houden hem aan, maar als zij de bestuurder willen aanspreken, krijgen ze een revolver onder de neus geduwd. Ze worden door twee kruimeldieven (Woods en Seales) gedwongen in hun auto te stappen. In de nabijheid van een uienveld stoppen ze. E[KA1]en smeris (Danson) wordt genadeloos neergekogeld, maar de ander (Savage) kan ontsnappen. Hij zit diep in de put en krijgt geen steun van de korpsleiding bij zijn geestelijke nood, zodat hij nauwelijks in staat is om te getuigen tegen de later opgepakte daders. Indrukwekkend portret van een politieman die kapot gaat, nadat hij zijn partner geheel zinloos voor zijn ogen werd doodgeschoten. Savage beeldt deze tocht door de hel uiterst realistisch uit. De op ware feiten gebaseerde roman van Joseph Wambaugh werd door de auteur zelf bewerkt als scenario. Achter de camera stond Charles Rosher.

credits

Regie:
Harold Becker
Cast:
John Savage, James Woods, Franklyn Seales, Ted Danson, Ronny Cox, Diane Hull, David Huffman, Christopher Lloyd, Priscilla Pointer, Dianne Hull, Pat Corley
Scenario:
Joseph Wambaugh
Camera:
Charles Rosher jr
Muziek:
Eumir Doedato, Eumir Deodato
Jaar:
1979
Alt. titels:
Onion Field, The
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Psychologisch drama, Cop-story
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Onion Field (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken