Verenigde Staten 1983. Horror van Joseph Sargent. Met o.a. Christina Raines, Joe Lambie, Timothy James, William Sanderson en Emilio Estevez.

VPRO Cinema

Een compilatie van vier verhalen die een aanslag plegen op je nachtrust. In TERROR IN TOPANGA vuurt een pompbediende tijdens het tanken opeens op de vrouw achter het stuur van een auto. Een jonge videofanaat tracht in THE BISHOP OF BATTLE het spelletje tot het hoogste niveau te spelen, met onverwachte gevolgen. Een priester die teleurgesteld is in het geloof verlaat zijn parochie in THE BENEDICTION. In NIGHT OF THE RAT wordt een echtpaar geteisterd door een vreselijke rat. Erg gruwelijk is het allemaal niet, maar er zit toch redelijk wat spanning in het geheel en vooral het tweede deel is opvallend sterk. Christopher Crowe schreef de drie eerste verhalen, terwijl het vierde uit de pen vloeide van Jeffrey Bloom. Fotografie van de eerste twee delen is van Gerald Perry Finnerman, terwijl de overige twee in beeld gebracht werden door Mario Di Leo. Oorspronkelijk gemaakt voor tv kreeg de film toch eerst een bioscoopverdeling.

credits

Regie:
Joseph Sargent
Cast:
Christina Raines, Joe Lambie, Timothy James, William Sanderson, Emilio Estevez, Mariclare Costello, Louis Giambalvo, Moon Zappa, Lance Henriksen, Tony Plana, Robin Gammell, Richard Masur, Veronica Cartwright, Bridgette Andersen, Albert Hague, Anthony James, Timothy Scott
Muziek:
Craig Safan
Jaar:
1983
Alt. titels:
Terror in Topanga, Bishop of battle, The, Benediction, The, Night of the rat
Genres:
Horror
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Nightmares (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken