Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Monte Markham. Met o.a. Michael Ironside, Vanity, Lyle Alzado, Valerie Wildman en Nick Klar.

VPRO Cinema

In het jaar 2053 is de ozonlaag helemaal verdwenen. Op de onleefbaar geworden aarde heersen chaos, geweld en terreur. De V.S. zijn opgesplitst in een Oostelijke en Westelijke federatie. Voormalig ranger Ironside moet een groep mensen van diverse pluimage op een zwaarbewapend transport door de barre outlands begeleiden naar Neon City, een der laatste bastions van de beschaving. Aan het einde van de gevaarlijke tocht moet hij vaststellen dat hij in de val is gelopen van een intelligent opgezet manipulatiesysteem. Het draaiboek van Jeff Begun, Buck Finch en regisseur Markham laat naast al het gewelddadige gelukkig ook nog wat ruimte voor menselijke gevoelens. En dat het goede over het kwade triomfeert, ligt voor de hand in dit mengsel van STAGECOACH en MAD MAX.

credits

Regie:
Monte Markham
Cast:
Michael Ironside, Vanity, Lyle Alzado, Valerie Wildman, Nick Klar, Juliet Landau, Arsenio Sonny Trinidad, Richard Sanders
Jaar:
1991
Genres:
Actiefilm, Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Neon City (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken