Verenigde Staten 1989. Drama van Peter Markle. Met o.a. Martin Sheen, Emilio Estevez, Lea Thompson, Melinda Dillon en Joe Pantoliano.

VPRO Cinema

Neuroloog Sheen is de eer te beurt gevallen een belangrijke prijs in ontvangst te nemen. Maar voordat het zover is, wordt hij geconfronteerd met een leukemie-pati[KA3]ent die zijn hulp inroept in een proces tegen de legerleiding. Hij doet alsof hij zich van niets bewust is, maar de man was lid van een peloton dat in 1956 bij atoomproefnemingen blootgesteld werd aan een hoge dosis stralingen. De soldaten van dit peloton, waarvan Sheen de psycholoog was, werden als proefkonijnen gebruikt om na te gaan hoeveel straling de mens kon verdragen. Realistische en angstaanjagende kijk op de atoomproeven in de woestijn van Nevada in 1956 waarvan de gevolgen nog steeds voelbaar zijn. Schitterende vertolking van Sheen en zoon Estevez in dezelfde rol (met dertig jaar verschil). T.S. Cook bewerkte de roman Atomic Soldiers van Howard L. Rosenberg. Prachtig camerawerk van Ron Garcia. Ook bekend als ADVANCE TO GROUND ZERO.

credits

Regie:
Peter Markle
Cast:
Martin Sheen, Emilio Estevez, Lea Thompson, Melinda Dillon, Joe Pantoliano, Nicholas Pryor, Paul Eiding, Geoffrey Blake, James Marshall, Lance Slaughter, Ricky Dean Logan, Leonard Post, Les Thompson
Scenario:
T.S. Cook
Productie:
William R. Greenblatt
Camera:
Ronald Víctor García
Muziek:
Peter Bernstein
Montage:
Stephen E. Rivkin
Jaar:
1989
Alt. titels:
Advance to Ground Zero, Advance to ground zero
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Nightbreaker (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken