Verenigde Staten 1988. Thriller van Christopher Crowe. Met o.a. Willem Dafoe, Gregory Hines, Fred Ward, Amanda Pays en Scott Glenn.

VPRO Cinema

In Saigon werden in 1968 zes prostitu[KA1]ees vermoord. Bij het laatste slachtoffer werd het insigne van een Amerikaans officier gevonden. Twee rechercheurs van de Amerikaanse MP (Dafoe en Hines) worden derhalve gevraagd het onderzoek te doen. Het wordt hen al direct duidelijk dat ze van hogerhand worden tegengewerkt. Ongewone, maar daarom nog niet geslaagde, politiefilm, die de broeierige sfeer van het door oorlog verscheurde Vietnam voelbaar maakt. De scenarioschrijvers Crowe en Jack Thibeau wilden aan de film een origineel verhaal ophangen dat echter minder overtuigend overkomt. De identiteit van de moordenaar is zo duidelijk dat zelfs een kind het einde kan raden. Camerawerk van David Gibble en James Newton Howard componeerde de score. Ook bekend als SAIGON.

credits

Regie:
Christopher Crowe
Cast:
Willem Dafoe, Gregory Hines, Fred Ward, Amanda Pays, Scott Glenn, Kay Tong Lim, David Alan Grier, Keith David, Raymond O'Connor
Scenario:
Jack Thibeau, Christopher Crowe
Productie:
Alan Barnette
Camera:
David Gribble
Muziek:
James Newton Howard
Montage:
Douglas Ibold
Jaar:
1988
Alt. titels:
Saigon
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Off Limits (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken