Frankrijk/Italië 1952. Drama van André Cayatte. Met o.a. Marcel Mouloudji, Raymond Pellegrin, Claude Laydu, Jacqueline Pierreux en Antoine Balpêtré.

VPRO Cinema

Uit het subproletariaat voortgekomen broers Ren[KA1]e (Mouloudji) en Michel Le Guen (Poujouly) vervallen door de sociale omstandigheden tot de misdaad, worden gearresteerd en ter dood veroordeeld en wachten in de gevangenis een mogelijke gratieverlening af. De invloed van het neorealisme maakt de milieutekening soberder en minder melodramatisch dan gewoonlijk bij Cayatte, maar het zijn vooral de gevangenisscènes en het 'open einde' die de film zijn indringende werking geven en tot een effectief anti-doodstraf pamflet maken. Bekroond met de prijs van de jury in Cannes. Het scenario is van Charles Spaak en regisseur Cayatte. Het camerawerk is van Jean Bourgoin.

credits

Regie:
André Cayatte
Cast:
Marcel Mouloudji, Raymond Pellegrin, Claude Laydu, Jacqueline Pierreux, Antoine Balpêtré, Georges Poujouly, Paul Frankeur, Louis Seigner, Léonce Corne, Line Noro, Sylvie, Antoine Balpetre, Marcel Mouloudji
Scenario:
Charles Spaak
Camera:
Jean Bourgoin
Muziek:
Raymond Legrand
Jaar:
1952
Alt. titels:
We Are All Murderers, Are We All Murderers?
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Gevangenisfilm, Sociaal drama, Tragedie, Politiek
Landen:
Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen