Verenigde Staten 1991. Oorlogsfilm van Larry Elikann. Met o.a. Sam Neill, Judy Davis, Anthony Higgins, Christien Anholt en Kate Beckinsale.

VPRO Cinema

Davis is een mooie, charmante in Frankrijk wonende Engelse tijdens WO II, die haar leven riskeert door in Duinkerken de neergeschoten Britse officier Neill uit handen van de nazi's te bevrijden en over de grens te helpen. Voor Davis is dit de start van haar werk voor het Franse verzet. Haar zoon Anholt gaat ook bij de ondergrondse, en haar dochter Beckinsale wordt de laan uitgestuurd wanneer zij verliefd wordt op een Duits officier. Davis wordt twee keer opgepakt door de Gestapo en ten slotte naar een concentratiekamp gestuurd dat zij overleeft. Gebaseerd op het ware levensverhaal van de verzetsstrijdster Mary Lindell, voor de film geschreven door Chris Bryant. Schitterende vertolking van Davis en een mooi in beeld gebracht verhaal over moed en zelfopoffering met geslaagde historische achtergronden.

credits

Regie:
Larry Elikann
Cast:
Sam Neill, Judy Davis, Anthony Higgins, Christien Anholt, Kate Beckinsale, Denholm Elliot, David Ryall, Peter Cellier, Mark Wing-Davey, Denholm Elliott
Scenario:
Chris Bryant
Muziek:
Lee Holdridge
Jaar:
1991
Genres:
Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

One Against the Wind (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken