Verenigde Staten 1992. Misdaad van John Flynn. Met o.a. Dennis Hopper, Anne Archer, Keith David, Carlos Carrasco en Charles Hallahan.

VPRO Cinema

De titel verwijst naar nagelharde smeris Harry Niles (Hopper) die zijn neergeschoten partner wil wreken en daardoor een grootschalige hero[KA3]inesmokkel op het spoor komt. De topfiguren hiervan genieten echter van een zekere politieke bescherming, maar dat zal Harry Niles een zorg wezen: hij nagelt ze allemaal aan het kruis. Conventioneel scenario van Larry Ferguson dat veel te proza[KA3]isch is. Hopper speelt een onberekenbare klant en hij is toch weer psychotisch, gemeen en zelfs weerzinwekkend tegenover zijn vrouw (Archer) van wie hij vervreemdde. De regie is alles behalve geïnspireerd. Op video ingekort met 23m. Camerawerk van Mac Ahlberg.

credits

Regie:
John Flynn
Cast:
Dennis Hopper, Anne Archer, Keith David, Carlos Carrasco, Charles Hallahan, Jay Acovone, Earl Billings, Cliff De Young, Luis Ramos, Raymond Cruz, Juan Fernandez, Teresa Crespo, Brian Markinson, John Hawkes, Martha Velez Johnson, Tomas Milian, Thomas Milan
Scenario:
Roderick Taylor, Larry Ferguson
Productie:
George W. Perkins
Camera:
Mac Ahlberg
Muziek:
Bill Conti
Montage:
Michael N. Knue
Jaar:
1992
Alt. titels:
Ein Cop sieht rot
Genres:
Misdaad, Actiefilm, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigde Staten