Frankrijk/Italië 1982. Drama van Ettore Scola. Met o.a. Jean-Louis Barrault, Marcello Mastroianni, Hanna Schygulla, Harvey Keitel en Jean-Claude Brialy.

VPRO Cinema

In juni 1791 wil koning Lodewijk XVI naar het buitenland vluchten. De revolutionaire kroniekschrijver Restif de la Bretonne volgt zijn koets in een diligence, waarin leden van de hofhouding, de Amerikaanse rebel Tom Paine en verschillende representanten van de bourgeoisie mede-passagiers zijn en waar onderweg ook de bejaarde Giacomo Casanova instapt. De bedachte geschiedschrijving - wat zou er gebeurd en gezegd zijn als historische personages elkaar ontmoet hadden - gaat gebukt onder een teveel aan losse ideeën en het gemis aan één ondersteunend idee. De teksten van Restif en Casanova zijn boeiend genoeg, maar goed spel van de sterbezetting bewijst alleen hoe slordig en schematisch de talrijke andere personages zijn uitgewerkt.

credits

Regie:
Ettore Scola
Cast:
Jean-Louis Barrault, Marcello Mastroianni, Hanna Schygulla, Harvey Keitel, Jean-Claude Brialy, Andréa Ferréol, Michel Vitold, Laura Betti, Enzo Jannacci, Pierre Mallet, Daniel Gélin, Jean-Louis Trintignant
Muziek:
Armando Trovajoli
Jaar:
1982
Alt. titels:
Nuovo mondo, Il, La nuit de Varennes, Nuit de Varennes, La, La Nuit De Varennes
Genres:
Drama, Historische film, Experimenteel
Trefwoorden:
Politieke film, Sociaal drama
Landen:
Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Il Nuovo mondo (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken