Oostenrijk/Frankrijk 1987. Biografie van Fritz Lehner. Met o.a. Udo Samel, Daniel Olbrychski, Wojtek Pszoniak, Michaela Widhalm en Traugott Buhre.

VPRO Cinema

De laatste trieste en ongelukkige jaren van het leven van Schubert, van 1823 tot aan zijn dood, in 1828. Een sombere film, over zijn toentertijd ongeneeslijke ziekte (syfilis), en de al even dubieuze als nutteloze behandelingen die de componist moest ondergaan. Schitterend camerawerk van Gernot Roll (WELCOME IN VIENNA), een opmerkelijke rol van Samel, en het Wenen van toen meer opnieuw tot leven gewekt dan gereconstrueerd. Het eindresultaat is een gevoelige, eigenlijk overgevoelige film, zoals ook voor de persoonlijkheid van de componist opgaat. De maker heeft van begin tot eind vaste grip op de materie.

credits

Regie:
Fritz Lehner
Cast:
Udo Samel, Daniel Olbrychski, Wojtek Pszoniak, Michaela Widhalm, Traugott Buhre, Maja Komorowska, Daniel Barrilly, Mireille Geisler, Dagmar Schwarz, Gabriel Barylli, Florentín Groll, Vitus Zeplichal, Wolf-Dietrich Sprenger, Therese Affolter, Erni Mangold, Dorothea Neff, Anette Uhlen
Muziek:
Franz Schubert
Jaar:
1987
Alt. titels:
Wanderer, Der, Im Reiche des Gartens
Genres:
Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Oostenrijk, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Notturno (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken