Frankrijk 1962. Drama van Claude Chabrol. Met o.a. Alida Valli, André Jocelyn, Juliette Mayniel, Claude Cerval en Robert Burnier.

VPRO Cinema

Een onevenwichtige jongeman ziet in de dood van zijn vader en de verhouding van zijn moeder met zijn oom parallellen met HAMLET en probeert die tragedie in zijn eigen leven te ensceneren, hoewel de personages niet kloppen met hun voorbeelden en zijn oom in de zakenwereld misschien van alles op zijn geweten heeft, maar geen moordenaar is. De curieuze en ook wel interessante Spielerei met een verburgerlijking van tragediemotieven blijft aan de oppervlakte, omdat Chabrol wel demystificeert maar er weinig belangwekkends voor in de plaats stelt. Jocelyn en Cerval blijven als 'Hamlet' en 'Claudius' schertsfiguren; 'Gertrude' en 'Ophelia' zijn te weinig uitgewerkt als tegendraadse stemmen van de redelijkheid, ondanks de goede acteerprestaties.

credits

Regie:
Claude Chabrol
Cast:
Alida Valli, André Jocelyn, Juliette Mayniel, Claude Cerval, Robert Burnier, Jean-Louis Maury, Sacha Briquet, Liliane David, László Szabó
Muziek:
Pierre Jansen
Jaar:
1962
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Tragedie, Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Ophélia (1962) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken