Frankrijk 1987. Komedie van Serge Meynard. Met o.a. Julie Jézéquel, Pascal Légitimus, Smaïn, Dominique Lavanant en Martin Lamotte.

VPRO Cinema

De liefde, avonturen en ruzies van Virginie en haar twee jeugdige vrienden, Arabier Rachid en de zwarte schilder Denis. Een ironische ontknoping: een derde (een zakkenroller) duikt op en wint het van de anderen. Opgenomen in Parijs in de stijl van de cinema-direct tegen de achtergrond van werkloosheid, latent racisme en woningnood. Serge Meynard, wiens eerste film dit is, heeft op basis van dit vrij realistische thema een scherpe, sarcastische en spontane komedie gemaakt, waarin een eerlijk beeld van de werkelijkheid van de jaren 1980-90 wordt gegeven. Wisselend van kwaliteit, omdat het thema wat op de achtergrond raakt, de karakters soms oppervlakkig zijn en sommige beschuldigingen een beetje zwaar, maar de film op zich is heel aardig. Scenario van Patrick Braoudé en Jean-Paul Lilienfeld. Camerawerk van Jean-Jacques Tarbes.

credits

Regie:
Serge Meynard
Cast:
Julie Jézéquel, Pascal Légitimus, Smaïn, Dominique Lavanant, Martin Lamotte, Patrick Braoudé, Jean-Paul Lilienfield, Mahmoud Zemmouri, Michel Berto, Françoise Michaud, Albert Delpy, Harlem Désir, Jean-Jacques Tarbès, Dabia Mahouch, Sam Alpha, Marianne Assouline
Scenario:
Patrick Braoudé
Camera:
Jean-Jacques Tarbès
Muziek:
François Bernheim
Jaar:
1987
Alt. titels:
Oeil au beurre noir, L', Oeil au beur(re) noir, L'
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'oeil au beurre noir (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken