België/Frankrijk/Italië 1989. Oorlogsfilm van Jacques Rouffio. Met o.a. Claude Brasseur, Daniel Olbrychski, David Warrilow, Dominique Labourier en Etienne Chicot.

VPRO Cinema

Een opmerkelijke, bijna letterlijke bewerking naar Gilles Perrault, die overigens scenario en dialogen schreef ofwel de geschiedenis van het meest efficiënte spionagenetwerk uit WO II, waarnaar deze film is genoemd. Zorgvuldige tijdsreconstructie en overtuigende personages maar zonder het niveau van een meesterwerk te bereiken want Rouffio - een talentvol persoon die zich met wisselend resultaat met van alles en nog wat bezighoudt - heeft de inhoud van het boek niet in een eigen, nieuwe taal weten om te zetten. Desondanks is er een in meer dan één opzicht spannende film uitgerold. Er is ook een tv- bewerking gemaakt van 170m. Het camerawerk is van Pierre William Glenn.

credits

Regie:
Jacques Rouffio
Cast:
Claude Brasseur, Daniel Olbrychski, David Warrilow, Dominique Labourier, Etienne Chicot, Serge Avidikian, Martin Lamotte, Barbara De Rossi, Adalberto Mario Merli, Roger Hanin, Catherine Allégret
Camera:
Pierre-William Glenn
Muziek:
Carlo Savina, Philippe Sarde
Jaar:
1989
Alt. titels:
Orchestre rouge, L'
Genres:
Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Spionage, Oorlogsfilm
Landen:
België, Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

L'orchestre rouge (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken