Frankrijk/USSR 1991. Biografie van Pierre Lary. Met o.a. Jean-François Stévenin, Béatrice Agenin, Bruno Mandinier, Jean-Claude Durand en Sylwia Wysocka.

VPRO Cinema

Eerste deel van de serie [KL]Napol[KA1]eon et l`Europe[KLE]. Terwijl we dachten dat de jonge generaal Bonaparte ergens vastzat in het zand van de Egyptische woestijn zien we hem tot ieders verbazing in de buurt van Fr[KA1]jus aan land komen om deel te nemen aan de staatsgreep van 18 brumaire (9 november 1799). Daar bewijst hij voornamelijk zichzelf een dienst mee, want hij komt als Eerste Consul uit de strijd! Er is voor een keer wat royaler met geld omgesprongen, maar deze tv-film haalt het ondanks het grote budget toch niet bij een aantal andere films, zoals NAPOL[KA1]EON van Abel Gance (1927). Dankzij het overtuigde dan wel overtuigende spel van de acteurs is de film meer dan een 19e-eeuwse modeshow en niemand minder dan Alexandra Tauner heeft een geschiedkundig oogje in het zeil gehouden, dus u kunt met een gerust hart kijken.

credits

Regie:
Pierre Lary
Cast:
Jean-François Stévenin, Béatrice Agenin, Bruno Mandinier, Jean-Claude Durand, Sylwia Wysocka, Jacques Frantz, Hanna Stankownia
Jaar:
1991
Alt. titels:
18 Brumaire, Le
Genres:
Biografie, Historische film
Landen:
Frankrijk, USSR

op televisie
0 uitzendingen