Italië/Canada/Duitsland/Frankrijk 1976. Misdaad van Denis Héroux. Met o.a. Mathieu Carrière, Andrée Pelletier, Carole Laure, Eva Mattes en Debby Berger.

VPRO Cinema

Een stapelgekke Amerikaanse zeeman monstert af in Belfast en doodt acht verpleegsters. Een van hen overleeft het, omdat zij zich onder een bed heeft verstopt. Zij kan een gedetailleerde beschrijving van hem geven en na een achtervolging wordt de bewuste man opgepakt. Een nogal opzienbarend internationaal project, voor het merendeel opgenomen in een, mede dankzij de beelden van de Duitser Heinz Holscher, onheilspellend Dublin. Op basis van een waar krantebericht, terwijl het scenario van de (oude) Hongaarse routinier Geza von Ravanyi is, werkend onder het pseudoniem Fred G. Ranger. Angstaanjagend en vooral de moeite waard vanwege de karakterrol van Carrière als psychopaat. Een ander opmerkelijk gegeven is dat deze film alleen illegaal vertoond kan worden, want hij is in Frankrijk verboden en mag ook niet naar Canada worden geëxporteerd.

credits

Regie:
Denis Héroux
Cast:
Mathieu Carrière, Andrée Pelletier, Carole Laure, Eva Mattes, Debby Berger, Ely de Galeani, Léonora Fani, Myriam Boyer, Christine Boisson
Jaar:
1976
Genres:
Misdaad, Film noir, Horror
Landen:
Italië, Canada, Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Né pour l'enfer (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken