Verenigde Staten 1964. Drama van John Huston. Met o.a. Richard Burton, Deborah Kerr, Ava Gardner, Sue Lyon en James Skip Ward.

VPRO Cinema

De aan de alcohol verslaafde ex-priester Lawrence Shannon (Burton) verdient de kost als toeristen-gids op een bus in Mexico. Tijdens een van de uitstapjes willen drie vrouwen hem aan de haak slaan: hoteleigenaresse Maxine Faulk (Gardner), oude vrijster Hannah Jelkes (Kerr) en de nymfomane tiener Charlotte Goodall (Lyon). Anthony Veiller schetst in zijn scenario op schitterende wijze de diverse personages en brengt de sfeer van het toneelstuk van Tennessee Williams dat de grondslag vormt voor de film, uitstekend over, daarbij geholpen door een onvergetelijke cast. Het onderdrukte cynisme is een kolfje naar de hand van Burton. De contrastrijke zwart/wit fotografie van Gabriel Figueroa werd genomineerd voor een Oscar, maar het beeldje ging naar Dorothy Jeakins voor de kostumering.

credits

Regie:
John Huston
Cast:
Richard Burton, Deborah Kerr, Ava Gardner, Sue Lyon, James Skip Ward, Grayson Hall, Cyril Delevanti, Mary Boylan, Gladys Hill, Billie Matticks, Sue Lyons, Richard Button
Scenario:
John Huston, Anthony Veiller
Productie:
Ray Stark
Camera:
Gabriel Figueroa
Muziek:
Benjamin Frankel
Montage:
Ralph Kemplen
Jaar:
1964
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten