Verenigde Staten 1940. Drama van Sam Wood. Met o.a. William Holden, Martha Scott, Beulah Bondi, Thomas Mitchell en Guy Kibbee.

VPRO Cinema

Het wel en wee in een doorsnee plattelandsstadje tussen 1901 en 1913. In een drietal episodes, aaneengepraat door Craven, volgen we de prille liefde, het huwelijk en het eerste huwelijksdrama van Holden en Scott. Thornton Wilder bewerkte samen met Harry Chandlee en Frank Craven zijn toneelstuk (bekroond met de Pulitzerprijs) voor de film. Een verhaal vol menselijke emoties, zonder dat er enig realisme werd nagestreefd. Hoewel het geheel wat gekunsteld en gedateerd overkomt, blijft de kijker wel geboeid door de eenvoud van personages en situaties. Prachtige decors van William Cameron Menzies en mooie muziek van Aaron Copland. Filmdebuut van Scott, die ook in die rol op het toneel had gestaan net zoals Doro Merande, Arthur Allen.

credits

Regie:
Sam Wood
Cast:
William Holden, Martha Scott, Beulah Bondi, Thomas Mitchell, Guy Kibbee, Frank Craven, Fay Bainter, Stuart Erwin, Doro Merande, Arthur Allen
Muziek:
Aaron Copland
Jaar:
1940
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Our Town (1940) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken