Italië/Frankrijk 1973. Thriller van Claude Chabrol. Met o.a. Fabio Testi, Mariangela Melato, Lou Castel, Michel Duchaussoy en Maurice Garrel.

VPRO Cinema

Een groep anarchisten van uiteenlopende ideologie ontvoert de Amerikaanse ambassadeur, maar is daarbij gefilmd door de Inlichtingendienst. De afgelegen boerderij waar ze op het losgeld wachten wordt aangevallen door de gendarmerie die ze -in opdracht van het ministerie - geen mogelijkheid tot overgave laat, zodat de overheid hen als levensgevaarlijk en bloeddorstig zal kunnen afschilderen. Deze virtuoos gemaakte en knap gespeelde politieke thriller heeft als strekking dat onbezonnen revolutionaire acties de repressieve krachten alleen maar versterken en mobiliseren, wat Chabrol bij de première niet in dank werd afgenomen, maar waar de ontwikkelingen sindsdien hem gelijk in hebben gegeven. Scenario van regisseur Chabrol en Jean- Patrick Manchette. Camerawerk van Jean Rabier.

credits

Regie:
Claude Chabrol
Cast:
Fabio Testi, Mariangela Melato, Lou Castel, Michel Duchaussoy, Maurice Garrel, Michel Aumont, Didier Kaminka, Viviane Romance, André Falcon
Scenario:
Claude Chabrol
Camera:
Jean Rabier
Muziek:
Pierre Jansen
Jaar:
1973
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Nada (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken