Japan/​Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Rafal Zielinski. Met o.a. Lorenzo Lamas, Anthony Geary, Kathleen Kinmont, Ken Foree en Felicity Waterman.

VPRO Cinema

Lamas komt vrij geloofwaardig over als kickboxer die aan illegale cockfights - een mengsel van boksen, worstelen en karate - deelneemt om de schulden van zijn FLASHDANCE-achtige filmclub aan gangster Geary te kunnen afbetalen. Een mix van videoclips en oosterse krijgskunst in een familie-onderonsje, want ook Lamas` moeder Dahl is van de partij (als zijn film-ma), evenals zijn vrouw Kinmont (als zijn film-vriendin), die uiteraard door de schoften wordt gekidnapt. Het is leuk Dahl terug te zien, in haar eerste speelfilm sinds 1971, hoewel zij in haar rolletje flinterdun is. Het scenario van Thomas Ian Griffith slentert te langzaam naar het finale climax-gevecht tussen Lamas en een Koreaans expert. Ook zien we nog even wijlen jazzmusicus Willie Dixon, die verder op de geluidsband te horen is.

credits

Regie:
Rafal Zielinski
Cast:
Lorenzo Lamas, Anthony Geary, Kathleen Kinmont, Ken Foree, Felicity Waterman, Arlene Dahl, Daniel Kamekona, Bill Erwin, Mary Ann Oedy, Willie Dixon
Muziek:
Ed Tomney
Jaar:
1991
Genres:
Actiefilm, Misdaad
Trefwoorden:
Kick-boksen, Martial-arts
Landen:
Japan, Verenigde Staten