Verenigde Staten 1945. Familiefilm van Clarence Brown. Met o.a. Mickey Rooney, Elizabeth Taylor, Donald Crisp, Anne Revere en Angela Lansbury.

VPRO Cinema

Meisje Taylor is paardengek. Als haar lievelingspaard Pie door de eigenaar verloot wordt, trekt zij het winnende lot. Ze gaat uit haar dak, maar haar vader Crisp is niet zo enthousiast en denkt dat ze niet goed snik is als zij aankondigt deel te gaan nemen aan de nationale hindernisrace in Aintree. Haar moeder Revere toont wat meer begrip voor haar onstuimige pupil, maar haar ware bondgenoot is de morsige ex-jockey Rooney, die op het bedrijf van haar vader werkt. Een voortreffelijke familiefilm. Taylor en Rooney zijn geweldig en worden ondersteund door perfecte bijrolspelers. Revere kreeg een Oscar voor de beste vrouwelijk bijrol. De doorbraak van de twaalf-jarige Taylor in een hoofdrol, die overigens bij de opname een nare val maakte, die haar in het verdere leven zou kwellen. Het scenario werd geschreven door Theodore Reeves en Helen Deutsch naar de roman van Enid Bagnold. Fotografie van Leonard Smith. Jaren later kwam de vervolgfilm INTERNATIONAL VELVET.

credits

Regie:
Clarence Brown
Cast:
Mickey Rooney, Elizabeth Taylor, Donald Crisp, Anne Revere, Angela Lansbury, Reginald Owen, Norma Varden, Jackie 'Butch' Jenkins, Terry Kilburn, Dennis Hoey
Scenario:
Theodore Reeves, Helen Deutsch
Productie:
Pandro S. Berman
Camera:
Leonard Smith
Muziek:
Herbert Stothart
Montage:
Robert Kern
Schrijver:
Enid Bagnold
Jaar:
1945
Alt. titels:
Alles Glück dieser Erde, Kleines Mädchen, grosses Herz
Genres:
Familiefilm, Sportfilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Verenigde Staten