Verenigde Staten 1978. Western van Hy Averback. Met o.a. Charles Frank, Susan Blanchard, James Garner, Jack Kelly en Susan Sullivan.

VPRO Cinema

Bij de begrafenis van zijn broer ontmoet Bret Maverick (Garner) zijn neef, die beweert dat hij nog geld van oom Bart krijgt. Zoals altijd is Garner platzak, maar hij neemt neef Frank wel op sleeptouw. Ze krijgen het aan de stok met een corrupte rechter die een treinroof organiseert waarbij Garners geld gestolen wordt. Bovendien begint hij te vermoeden dat zijn broer nog steeds in leven is. Poging om de succesrijke tv-serie uit de periode 1957-61 weer leven in te blazen. De magie ervan is echter grotendeels verloren gegaan, ook al spelen dezelfde acteurs opnieuw de broers. De humoristische dialogen in het scenario van Juanita Bartlett maken nog wel wat goed van deze pilot. Camerawerk van Andrew Jackson. Een derde poging werd ondernomen met de kortdurende tv-serie BRET MAVERICK in 1981. In 1994 onderging MAVERICK een remake tot grootschalige speelfilm, met Mel Gibson in de hoofdrol en Garner in een bijrol.

credits

Regie:
Hy Averback
Cast:
Charles Frank, Susan Blanchard, James Garner, Jack Kelly, Susan Sullivan, Eugene Roche, George Loros, Woodrow Parfrey, Gary Allen
Muziek:
John Rubinstein
Jaar:
1978
Alt. titels:
New Maverick, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The New Maverick (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken