Verenigde Staten 1971. Komedie van Elaine May. Met o.a. Walter Matthau, Elaine May, Jack Weston, George Rose en William Redfield.

VPRO Cinema

Playboy en verstokt vrijgezel Matthau komt op een dag tot de ontdekking dat hij het fortuin dat hij erfde volledig heeft verbrast. Hij besluit nog een nachtje de bloemetjes buiten te zetten, om daarna afscheid te nemen van het leven, maar zijn butler Rose overtuigt hem ervan dat het een beter idee is uit te kijken naar een vrouw... met een goed voorziene bankrekening. Zwarte komedie, die sprankelende momenten kent maar op andere ogenblikken ongeïnspireerd overkomt. Omdat zij geen inspraak meer had over het eindproduct, distantieerde regisseuse/scenarioschrijfster/actrice May zich van de film, die volgens haar is verknoeid door een onkundige montage. Matthau en zijn rijke slachtoffer May leiden echter op schitterende wijze een knappe cast. Gebaseerd op het verhaal The Green Heart van Jack Ritchie. De fotografie was in handen van Gayne Rescher.

credits

Regie:
Elaine May
Cast:
Walter Matthau, Elaine May, Jack Weston, George Rose, William Redfield, James Coco, Graham Jarvis, Rose Arrick, Doris Roberts, Andy McPherson
Camera:
Gayne Rescher
Muziek:
Neal Hefti, John Mandel
Jaar:
1971
Alt. titels:
New Leaf, A
Genres:
Komedie, Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A New Leaf (1971) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken