Verenigde Staten 1940. Western van King Vidor. Met o.a. Spencer Tracy, Robert Young, Walter Brennan, Ruth Hussey en Nat Pendleton.

VPRO Cinema

Major Robert Rogers (Tracy), die aan het hoofd staat van de legendarische Rogers' Rangers, zoekt naar nieuwe gebieden om het Westen te kolonialiseren. Het wordt een harde strijd tegen zowel de natuur als tegen de vijandige Indianen. Spannende western met actie van begin tot einde, sterk vertolkt door een cast van topacteurs. Destijds was de film een grandioos succes en niemand leek de opmerking te maken dat de weg naar de zee uit de titel nooit gevonden werd. De oorzaak hiervan was dat de film in productie ging toen de roman van Kenneth Roberts nog maar half af was en de producenten niet langer wensten te wachten, dus werd de ondertitel Book I -- Rogers' Rangers toegevoegd. Het vervolg werd nooit verfilmd. Scenaristen Lawrence Stallings en Talbot Jennings schreven er nog enkele nieuwe scènes bij om het geheel af te ronden. Knappe fotografie van Sidney Wagner en William V. Skall.

credits

Regie:
King Vidor
Cast:
Spencer Tracy, Robert Young, Walter Brennan, Ruth Hussey, Nat Pendleton, Robert Barrat, Addison Richards, Louis Hector, Lumsden Hare, Donald McBride
Productie:
Hunt Stromberg
Camera:
William V. Skall, Sidney Wagner
Muziek:
Herbert Stothart
Montage:
Conrad A. Nervig
Schrijver:
Kenneth Roberts
Jaar:
1940
Alt. titels:
Northwest Passage
Genres:
Western, Drama, Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen