Verenigd Koninkrijk/​Verenigde Staten 1983. Actiefilm van John Glen. Met o.a. Roger Moore, Maud Adams, Louis Jourdan, Kabir Bedi en David Meyer.

VPRO Cinema

Door een Amerikaanse atoomonderzeeër tot ontploffing te brengen in een West-Duitse haven, hopen de Sovjets de publieke opinie in West-Europa tegen de NATO op te zetten. Bond (Moore) moet de zaak klaren. Het spoor leidt naar een Afghaanse prins, die eigenlijk werkt voor Octopussy (Adams), een exotische dame, die een vrouwenleger op de been heeft gebracht. Het pretentieloze scenario van Richard Maibaum en Michael J. Wilson is als gebruikelijk gelardeerd met actie inclusief een flinke dosis zelfspot en adembenemende stunts. Maud Adams is het enige Bond-meisje dat twee keer naast 007 Roger Moore mocht aantreden: in The Man with the Golden Gun (1974) en nu als titelheldin in Octopussy.

credits

Regie:
John Glen
Cast:
Roger Moore, Maud Adams, Louis Jourdan, Kabir Bedi, David Meyer, Tony Meyer, Vijay Amritraj, Walter Gotell, Robert Brown, Kristina Wayborn, Lois Maxwell, Steven Berkoff, Desmond Llewelyn
Scenario:
George MacDonald Fraser, Richard Maibaum, Michael G. Wilson
Productie:
Albert R. Broccoli
Camera:
Alan Hume
Muziek:
John Barry
Montage:
Peter Davies, Henry Richardson
Schrijver:
Ian Fleming
Kijkwijzer:
JD
Jaar:
1983
Genres:
Actiefilm, Sciencefiction
Trefwoorden:
James Bond, Spionage
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten