Verenigde Staten 1985. Misdaad van Jud Taylor. Met o.a. Martin Sheen, Hector Elizondo, Matt Clark, Jennifer Salt en Eddie Egan.

VPRO Cinema

In 1976-77 wordt New York geterroriseerd door een seriemoordenaar die zichzelf Son of Sam noemt en zijn slachtoffers lukraak met een geweer neerschiet. Er is geen enkel aanwijsbaar motief. Inspecteur Eddie Zigo (Sheen) is belast met het onderzoek. Uit verklaringen van getuigen komt een profiel te voorschijn dat verdacht veel lijkt op dat van zijn dochter. Een getrouw verslag van een van de grootste klopjachten op een moordenaar die ooit door de politie op touw zijn gezet. Toen hij werd uitgeschakeld had Son of Sam zes doden en zeven zwaargewonden op zijn geweten. Na de sterke openingsscène gaat de spanning, doortrokken van het dilemma van Eddie Zigo, in crescendo naar een zenuwslopende climax. Uitstekend uitgewerkt scenario van T.S. Cook, in beeld gebracht door Brian West.

credits

Regie:
Jud Taylor
Cast:
Martin Sheen, Hector Elizondo, Matt Clark, Jennifer Salt, Eddie Egan, Robert Trebor, Val Avery, Joe Spinell, Victor Arnold, Ann Talman, Vince Grant
Camera:
Brian West
Muziek:
Billy Goldenberg
Jaar:
1985
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Out of the Darkness (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken