Canada 1973. Avonturenfilm van Daniel Petrie. Met o.a. Ben Gazzara, Yvette Mimieux, Walter Pidgeon, Ernest Borgnine en Chris Wiggins.

VPRO Cinema

Een wetenschappelijk team raakt los van het moederschip wanneer het tijdens een onderwater-expeditie verrast wordt door een aardbeving. Omdat hij ervan overtuigd is dat minstens drie van de geleerden nog in leven zijn, roept projectleider Pidgeon de hulp in van een atoomduikboot om het onderwaterlab op te sporen. Niet bepaald opwindende actiefilm op het randje van de SF. Het uitgangspunt is goed, de climax is spannend, maar daartussen gebeurt niet erg veel. Het meest verrassende aan dit scenario van Jack De Witt is de afwezigheid van een reuze-inktvis om het onderwater-leven wat spannender te maken. Harry Makin was verantwoordelijk voor het gewone camerawerk, terwijl Lamar Boren en Paul Herbermann de onderwaterfragmenten filmden. In Engeland uitgebracht als THE NEPTUNE FACTOR: AN UNDERSEA ODYSSEY. Ook bekend als THE NEPTUNE DISASTER en AN UNDERWATER ODYSSEY. Gedraaid in Panavision.

credits

Regie:
Daniel Petrie
Cast:
Ben Gazzara, Yvette Mimieux, Walter Pidgeon, Ernest Borgnine, Chris Wiggins, Donnelly Rhodes, Ed McGibbon, Michael J. Reynolds
Muziek:
Lalo Schifrin, William McCauley
Jaar:
1973
Alt. titels:
Neptune Factor, The, Neptune Disaster, The, Undersea Odyssey, An, Underwater Odyssey, An
Genres:
Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Rampenfilm
Landen:
Canada