Verenigde Staten 1984. Sciencefiction van Tom Schiller. Met o.a. Zach Galligan, Apollonia van Ravenstein, Lauren Tom, Dan Aykroyd en Imogene Coca.

VPRO Cinema

Ergens in de toekomst droomt Galligan van een loopbaan als kunstenaar in New York City, maar hij slaagt niet voor het examen dat is uitgeschreven door de almachtige Port Authority. Het enige dat hij kan krijgen, is een baan als verkeersleider in de Holland Tunnel. Zo belandt hij op een dag in een bus met winkelende toeristen, die op weg zijn naar de maan. Absurde komedie, die niet helemaal is geslaagd maar toch spiritueel blijft. In de cast zijn heel wat oude bekenden te herkennen, zoals Jaffe, Fisher en Sahl, maar ook King Donovan en Lawrence Tierney. Schiller, die zijn sporen verdiende bij Saturday Night Live, debuteerde met deze film als regisseur-scenarioschrijver. Voor het grootste deel opgenomen in zwart-wit door Fred Schuler.

credits

Regie:
Tom Schiller
Cast:
Zach Galligan, Apollonia van Ravenstein, Lauren Tom, Dan Aykroyd, Imogene Coca, Eddie Fisher, Sam Jaffe, Paul Rogers, Mort Sahl, Bill Murray, Anita Ellis
Muziek:
Tom Schiller, Howard Shore
Jaar:
1984
Alt. titels:
Alles ist vergènglich
Genres:
Sciencefiction, Komedie
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Nothing Lasts Forever (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken