Verenigde Staten 1948. Romantiek van Richard Thorpe. Met o.a. Esther Williams, Peter Lawford, Ricardo Montalban, Jimmy Durante en Cyd Charisse.

VPRO Cinema

Williams is de vedette in een film die door Durante wordt gedraaid op een eiland in de Stille Zuidzee. Hier ontmoet ze per toeval een vroegere vriend, Lawford, maar omdat ze verloofd is met haar filmpartner, Montalban, weigert ze op zijn avances in te gaan. Ondertussen is ook haar tegenspeelster Charisse verliefd geworden op Montalban. Speelse muzikale komedie, waarin productiehuis MGM uitpakt met de hele stal beroemdheden uit het lichte genre. Het flinterdunne, voorspelbare scenario van Dorothy Kingsley, Dorothy Cooper, Charles Martin en Hans Wilhelm dient slechts als kapstok voor de vele zang- en dansnummers, om nog maar te zwijgen over het obligate waterballet van Williams. Choreografie is van John Donohue, songs werden geschreven door Nacio Herb Brown, terwijl Georgie Stoll tekende voor de score. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Charles Rosher.

credits

Regie:
Richard Thorpe
Cast:
Esther Williams, Peter Lawford, Ricardo Montalban, Jimmy Durante, Cyd Charisse, Xavier Cugat, Leon Ames, Kathryn Beaumont, Dick Simmons, Marie Windsor, Arthur Walsh, Nina Ross, Betty Reilly, Kay Norton, Nolan Leary, Chester Clute
Scenario:
Nacio Herb Brown, Hans Wilhelm, Charles Martin
Productie:
Joe Pasternak
Muziek:
Nacio Herb Brown, Edward Heyman, Georgie Stoll
Jaar:
1948
Alt. titels:
Auf einer Insel mit dir
Genres:
Romantiek, Musical, Komedie
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

On an Island With You (1948) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken