Verenigde Staten 1955. Drama van Stanley Kramer. Met o.a. Olivia de Havilland, Frank Sinatra, Robert Mitchum, Gloria Grahame en Broderick Crawford.

VPRO Cinema

Lucas Marsh (Mitchum) studeert medicijnen. Hij trouwt met verpleegster Kristina Hedvigson (De Havilland), die al enige tijd verliefd op hem is en die zijn studie financiert. Met zijn diploma op zak vestigen zij zich in de stad, waar hij de praktijk van de oude Dr. Bickford heeft overgenomen. Hij maakt kennis met de verleidelijke rijke weduwe Harriet Lang (Grahame), op wie hij verliefd wordt. Maar Kristina wil vechten voor de man van wie ze houdt. Goedgemaakte, sentimentele draak, die verrassend boeiend overkomt, mede dankzij de all-star cast, waarvan de meeste acteurs echter te oud zijn voor hun rol. Regiedebuut van producent Kramer. Edna en Edward Anhalt bewerkten een roman van Morton Thompson. Camerawerk van Franz Planer.

credits

Regie:
Stanley Kramer
Cast:
Olivia de Havilland, Frank Sinatra, Robert Mitchum, Gloria Grahame, Broderick Crawford, Charles Bickford, Myron McCormick, Lon Chaney jr, Jesse White, Lee Marvin
Scenario:
Edna Anhalt, Edward Anhalt
Productie:
Stanley Kramer
Camera:
Franz Planer
Muziek:
George Antheil
Montage:
Frederic Knudtson
Schrijver:
Morton Thompson
Jaar:
1955
Alt. titels:
Morton Thompson's Not as a Strange
Genres:
Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Not as a Stranger (1955) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken