Verenigde Staten 1959. Oorlogsfilm van John Sturges. Met o.a. Frank Sinatra, Gina Lollobrigida, Peter Lawford, Steve McQueen en Richard Johnson.

VPRO Cinema

Tijdens de oorlog in Birma krijgen twee Amerikaanse officieren, Tom Reynolds (Sinatra) en De Mortimer (Johnson), de opdracht in Calcutta een dokter en geneesmiddelen op te halen. Onderweg beleven ze heel wat avonturen met de guerilla-strijders, maar ook met de sensuele Lollobrigida. Een super-de-luxe soaper met een ongelukkige mengeling van actie, humor en romantiek, typisch voor dit soort producties van vlak voor 1960. Het is goed gemaakt, maar na consumptie onmiddellijk weer vergeten. Millard Kaufman bewerkte de bestseller van Tom Chamales en had het geluk dat een aantal topacteurs aangetrokken werd om de rollen te vertolken. Camerawerk van William H. Daniels. Gedraaid in CinemaScope.

credits

Regie:
John Sturges
Cast:
Frank Sinatra, Gina Lollobrigida, Peter Lawford, Steve McQueen, Richard Johnson, Paul Henreid, Brian Donlevy, Dean Jones, Charles Bronson, Philip Ahn, Robert Bray
Scenario:
Millard Kaufman
Productie:
Edmund Grainger
Camera:
William H. Daniels
Muziek:
Hugo Friedhofer
Jaar:
1959
Alt. titels:
Campaign Burma
Genres:
Oorlogsfilm, Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Oorlogsfilm, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Never So Few (1959) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken