Verenigde Staten 1987. Romantiek van Alan Rudolph. Met o.a. Timothy Hutton, Kelly McGillis, Maureen Stapleton, Don Murray en Ann Wedgeworth.

VPRO Cinema

In 1948 komt een jongeman (Hutton) bij een reddingspoging om het leven. In de hemel wordt hij verliefd op een nog `ongeboren` jonge vrouw (McGillis). Een tijdje later komt ze inderdaad op aarde ter wereld. Na lang smeken, krijgt `overledene` een tweede kans van de `directeur van de hemel`. Hij wordt opnieuw geboren, zonder dat hij zich iets herinnert van het leven na de dood. Ook krijgt hij dertig jaar de tijd om de vrouw van zijn dromen terug te vinden en weer verliefd te worden. Niet een verfijnd lyrisch liefdessprookje, maar stilistisch knap verfilmd door regisseur Rudolph, met aardig wat bekende gezichten in kleine bijrolletjes, zoals een onherkenbare Debra Winger (als Huttons beschermengel), Ellen Barkin, Tom Petty, Neil Young en Tom Robbins. De voorstelling van de hemel is lijkt nogal kitscherig en naïef, maar werkt bijzonder ontwapenend. Het magere scenario is van Bruce Evans en Raynold Gideon. Het camerawerk is van Jan Kiesser en de muziek van Mark Isham.

credits

Regie:
Alan Rudolph
Cast:
Timothy Hutton, Kelly McGillis, Maureen Stapleton, Don Murray, Ann Wedgeworth, Marj Dusay, Ray Gideon, Amanda Plummer, Marc Winningham, Tim Daly, Mare Winningham
Scenario:
Bruce Evans
Camera:
Jan Kiesser
Muziek:
Mark Isham
Jaar:
1987
Genres:
Romantiek, Fantasy, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Fantasy, Romantische komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Made in Heaven (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken