Verenigde Staten 1969. Mysterie van Paul Bogart. Met o.a. James Garner, Gayle Hunnicutt, Carroll O'Connor, Rita Moreno en Sharon Farrell.

VPRO Cinema

Marlowe (Garner) wordt door de jonge actrice Hunnicutt ingeschakeld om haar broer, die uit zijn hotelkamer verdween, op te sporen. Aanvankelijk voelt hij er weinig voor om zich in deze zaak te mengen, maar dan wordt een man uit het bewuste hotel onder duistere omstandigheden vermoord. Hij treft foto's aan die de rol van Hunnicutt in een vreemd daglicht plaatsen. Verwarde, niet bepaald originele, detectivefilm die sterk begint, maar zijn belofte niet inlost. De acteurs doen echter goed werk, vooral Moreno als stripper die Marlowe helpt. Bruce Lee is even te zien als hij het kantoor van Marlowe aan diggelen slaat. Stirling Silliphant heeft met zijn script geprobeerd de authentieke sfeer uit de roman The Little Sister van Raymond Chandler weer te geven, ten koste van de dramatische vertelling. William H. Daniels stond achter de camera.

credits

Regie:
Paul Bogart
Cast:
James Garner, Gayle Hunnicutt, Carroll O'Connor, Rita Moreno, Sharon Farrell, William Daniels, Jackie Coogan, Bruce Lee, H.M. Wynant, Kenneth Tobey, Christopher Cary, Carrol O'Connor
Scenario:
Stirling Silliphant
Productie:
Gabriel Katzka, Sidney Beckerman
Camera:
William H. Daniels
Muziek:
Peter Matz
Montage:
Gene Ruggiero
Kijkwijzer:
E
Jaar:
1969
Genres:
Mysterie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Marlowe (1969) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken